Trucuri pentru Firefox

Monday, July 7, 2008 21:49

Vă propun astăzi două trucuri ce vă pot face mult mai uşoară viaţa alături de cel mai bun prieten al internautului, mai precis browser-ul Firefox.
Firefox Girl

Eu sunt genul de om ce are în permanenţă cate 15-20 de tab-uri deschise în Firefox şi ca mine bănuiesc că sunt majoritatea celor ce îşi fac veacul de zi cu zi printre bits şi bytes.
În funcţie de rezoluţia calculatorului pe care lucrez, dupa un anumit numar de tab-uri deschise în Firefox trebie să fac scroll pentru a ajunge de la un capăt al barei de tab-uri la celălalt iar lucrul ăsta îmi diminueaza destul de mult din productivitate şi eficienţă.

[ad#web-banner-intern]

Cel mai la indemână remediu este ajustarea laţimii (dimensiunii) minime a tab-urilor deschise astfel încât în acceaşi laţime de ecran, 1024 pixeli sau 1280 pixeli, să încapă cat mai multe tab-uri fără a fi nevoie să fac scroll printre ele.
Pentru a modifica lăţimea minimă a tab-urilor în Firefox faceţi doi paşi simpli:
1. Scrieţi în bara de adrese “about:config“. Dacă aveţi Firefox 3 apăsaţi butonul “I`ll be carefull, I promise” pentru a ajunge la fereastra dedicată setarilor Firefox.
2. În caseta de filtrare a varibilelor introduceţi: “browser.tabs.tabMinWidth“. Modificaţi această valoare (default 100) introducând numărul minim de pixeli pentru lăţimea tab-urilor. Vă recomand o valoare între 50-60 de pixeli însă nu mai puţin deoarece ar putea deveni ilizibile titlurile tab-urilor.
După un restart al browser-ului această setare va fi activă şi vă va permite vizualizarea mai multor tab-uri fara să fiţi nevoiţi să faceţi scroll printre ele.
[ad#web-banner-intern]
Şi deoarece am promis doua trucuri Firefox pentru astăzi vi-l prezint în continuare pe cel de-al doilea.
Cei care au trecut deja la Firefox 3 au observat probabil în fereastra de “Download” că la finalul descărcării unui fişier se face o verificare antivirus.
Acest lucru poate fi consumator nejustificat de resurse şi de timp mai ales în cazul în care descărcăm fisiere de dimensiuni mari sau din surse de încredere.
Pentru a dezactiva acest control antivirus în Firefox 3 trebuie sa intrăm în aceeaşi pagina de configurare tastând “about:config” în bara de adrese şi să căutăm variabila: “browser.download.manager.scanWhenDone” a cărei valoare o vom modifica din “true” în “false”.
La următorul restart al browserului Firefox nu se va mai efectua controlul antivirus pentru fişierele descărcate.
În speranţa că aceste trucuri Firefox vă vor face viaţa pe net mai uşoară, vă doresc navigare placută.

Spune-ti parerea: