Sfaturi SEO – primul link

Friday, May 2, 2008 23:42

Dupa multe probe si teste specialistii SEO au ajuns la concluzia ca Google ia in considerare doar primul link pe care il gaseste pe o pagina catre o anumita adresa.
Cu alte cuvinte daca avem pe o pagina mai multe link-uri catre aceeasi adresa doar primul tag “<a href=” va fi luat in considerare.
Daca analizam putin acest aspect realizam ca marea majoritate a site-urilor au primul link catre pagina principala denumit “HOME” sau link-ul se afla chiar pe logo-ul site-ului .

[ad#web-banner-intern]
De obicei aceste link-uri “HOME” sau de pe logo nu sunt optimizate asa cum ar trebui rezultand in ineficienta la optimizarea paginii principale a site-ului vostru.
Ca sa nu mai vorbesc de majoritatea temelor WordPress care au primul link catre pagina principala a blogului pe titlu insa fara nici o optimizare pentru motoarele de cautare de genul tag-urilor “title” sau “alt“.
Daca optimizam acest prim link din fiecare pagina a site-ului nostru catre pagina principala vom obtine o mai mare relevanta a site-ului pentru anumite cuvinte cheie pe care este targetat.
[ad#web-banner-intern]

Spune-ti parerea: