Optimizare imagini

Friday, April 10, 2009 21:52


În activitatea de web publishing este necesară menţinerea paginilor web la o dimensiune cât mai scăzută ca şi număr de kb iar unul dintre elementele ce contribuie major la creşterea acestui număr sunt imaginile introduse în pagina web.
Pentru optimizarea imaginilor ce urmează a fi introduse pe site-uri web vă prezentăm astăzi programul Radical Image Tool.

[ad#web-banner-intern]
Acest program optimizează fişierele de tip imagine .jpg, .gif sau .png în versiuni foarte asemănătoare din punct de vedere al calităţii însă cu dimensiuni de până la 10 ori mai mici aşa cum veţi vedea şi în exemplul de mai jos.
Programul de optimizare a imaginilor RIOT poate fi descărcat folosind acest link, având o dimensiune de cca 1Mb arhivat în format .rar. Pentru folosirea lui nu este necesar decât să extrageţi conţinutul arhivei undeva pe hard disk-ul vostru şi să executaţi fişierul Riot.exe fără a mai fi necesară instalarea programului de optimizare a imaginilor.
Am făcut o probă simplă pe o fotografie cu motanul meu Ghiduţu`
Imaginea originală (bineînţeles cu un resize iniţial din cei nşpe megapixeli ai aparatului şi watermark pe coada stufoasă a motanului) având 245kb:

Şi acum imaginea optimizată cu RIOT având doar 30kb:

Programul de optimizare imagini RIOT este gratuit şi momentan este disponibil daor pentru sistemul de operare Windows.

Spune-ti parerea: