Modalitati inovative de monetizare a blogurilor

Wednesday, May 21, 2008 18:40

Monetizarea blogurilor personale inseamna in peste 90% din cazuri afisarea unor anunturi publicitare.
Cea mai cunoscuta platforma de anunturi publicitare contextuale este cu siguranta Google AdSense. Din prima zi de blogging cei mai multi bloggeri, mai ales romani, se inscriu in programul AdSense si imediat cum sunt acceptati incep sa introduca anunturile pe blogul personal in speranta ca unii dintre vizitatori vor da mult asteptatele click-uri aducatoare de cativa centi.
Blog premium post pay to read
Putin sunt cei care au indraznit sa probeze si alte platforme de anunturi contextuale sau chiar sa incerce vanzarea directa de spatiu publicitar pe blogul lor.

[ad#web-banner-intern]
Dar toate astea nu sunt decat niste haine noi pentru clasicele bannere si anunturi publicitare ce au aparut acum foarte multi ani (peste 15) chiar de pe la inceputurile erei internetului.

Cum era si cazul unii au inventat metode noi de a monetiza un blog, mai ales daca acesta contine informatie de calitate.
Vorbim aici despre cei de la 1938Media care au dezvoltat conceptul de Premium Post si de “pay to read”, adica mai pe romaneste “platesti ca sa citesti”.
Principiul este foarte simplu, pe blogul cu pricina nu se regasesc decat titlurile posturilor iar ca sa citesti continutul acestora trebuie sa trimiti un SMS la un anumit numar de telefon cu tarif special (1 USD) de unde vei primi un cod ce iti va permite citirea articolului dorit, avand o valabilitate de 7 zile.
Printre intrebarile ce mi se ivesc imediat se numara si urmatoarele:
– Cine plateste pentru ceva ascuns fara sa citeasca macar un rezumat?
– Microplatile prin SMS dupa cate stiu eu sunt destul de costisitoare si nu stiu daca se potrivesc la un asemenea nivel de business.
– Iar la final pretul per post care este destul de ridicat, echivaland cu pretul unui intreg cotidian in forma lui clasica pe hartie.
[ad#web-banner-intern]
Nu contest faptul ca este o idee cat de cat revolutionara ce ar putea fi aplicata cu succes in cazul tutorialelor, materialelor foto, audio sau chiar e-books insa pentru niste simple posturi intr-un blog nu e chiar atat de tentanta aceasta idee.

In sprijinul acestei idei si pentru o mai buna intelegere a acesteia Loren Feldman, initiatorul ei, ne da unele explicatii in clipul urmator:


2 Responses to “Modalitati inovative de monetizare a blogurilor”

 1. Kesepian says:

  May 22nd, 2008 at 12:35 am

  Merci de info. Continuă tot aşa!
  __________
  Kesepian.

 2. The Blog says:

  May 23rd, 2008 at 1:53 pm

  Ma bucur sa aud ca iti sunt de folos aceste informatii.
  Stai pe aproape pentru noutati! 😉
  Toate bune!

Spune-ti parerea: