Blogging: Știi să-ți fidelizezi vizitatorii?

Tuesday, May 27, 2008 11:46

Pentru un blogger care trateaza cu seriozitate aceasta activitate de blogging, cei mai importanti vizitatori ai blogului sau sunt cei fideli care revin periodic, chiar zilnic, pentru a vedea ce noutati a mai scris.

blogging creste numarul de vizitatori

Dar cum ajungem sa avem astfel de vizitatori regulari ai blogului? Cu ce sa-i atragem?
Intai de toate trebuie sa ne gandim de unde vin ei initial. In principiu acesti vizitatori ajung la tine pe blog de pe motoarele de cautare, de pe alte bloguri cu care ai link exchange sau unde esti trecut in blogroll sau uneori din recomandari venite de la alti vizitatori anteriori.

[ad#web-banner-intern]
Prima data ei vin pentru ca au gasit o informatie care ii intereseaza sau doar din curiozitate insa pentru a deveni “clienti fideli” ai blogului nostru trebuie sa-i atragem prin diverse tertipuri privitoare la promovare, design si bineinteles continut.
Pasul cel mai greu este de a-l face sa se opreasca pe blogul tau mai mult decat cele 3 secunde acesta fiind timpul mediu al unei vizite.
– Folositi un design cat mai clar si ingrijit pentru blogul vostru. Daca informatia nu este usor de gasit vizitatorul nu va ramane sa o caute printre diverse forme de publicitate sau anunturi.
– Folositi fotografii cat mai atragatoare si semnificative pentru posturile pe care le scrieti si incercati introducerea acestora la inceputul posturilor. Se stie foarte bine ca o fotografie face cat 1000 de cuvinte asadar este o metoda buna de a treansimte un mesaj complex in cele 3 secunde pe care le avem la dispozitie.
– Acordati o atentie sporita alegerii titlurilor care trebuie a fie cat mai incitante insa trebuie sa exemplifice exact ceea ce scrie in articol. Daca scriem un titlu bomba iar articolul care il urmeaza nu il justifica este foarte posibil ca acesta sa ne aduca mai multe deservicii decat avantaje. Daca nu gasiti ceva cat de cat atractiv incercati o abordare mai comica a subiectului in titlu astfel incat sa va incitati vizitatorii aducandu-le un suras pe buze.
[ad#web-banner-intern]
Dupa ce am aplicat aceste trei trucuri pentru retinerea vizitatorului mai mult de 3 secunde pe site putem trece la capitolul doi si anume concretizarea celor promise anterior.
– Primul lucru, care probabil le eclipseaza pe toate celelalte, este continutul. Continutul blogului este principalul lucru petru care vin cititorii vostri iar daca acesta este de calitate vor comenta articolele voastre, isi vor expune punctul de vedere asupra subiectului si chiar vor pune link-uri pe blogurile lor spre articolele voastre interesante.
– Incercati sa stabiliti o frecventa a scrierii articolelor si sa o mentineti cat mai strict posibil. In functie de argumentele tratate puteti scrie de la cateva articole pe zi pana la cateva articole pe saptamana pentru a oferi motive de reintoarcere vizitatorilor vostri.
– Nu exagerati cu reclamele, anunturile sau posturile platite. In cantitate rezonabila acestea sunt binevenite atat pentru vizitator care poate descoperi servicii interesante sau lucruri noi cat si pentru proprietar care astfel are posibilitatea de a castiga oarece sume de bani ce ii pot asigura plata cheltuielilor pe care le implica un blog serios si anume: domeniu, hosting, o tema unica si altele. In momentul in care blogul vostru devine o colectie de posturi platite sau o pagina de reclame si anunturi cu siguranta vizitatorii nu se vor mai reintoarce pentru a le vedea.
– Oferiti informatii interesante, link-uri catre alti bloggeri, catre articolele acestora ce vi s-au parut de calitate, link-uri catre resurse utilizabile de catre ceilalti din domeniu. Oferind astfel de informatii vizitatorii se vor reintoarce pentru a primi portia regulara de noutati.
– Respectati-va cititorii. Faptul ca v-au vizitat, ca au citit ceea ce ati scris voi, ba chiar mai mult daca au lasat si un comentariu trebuie sa fiti mandri si sa fie un motiv de bucurie pentru voi. O vorba din strabuni ne invata ca “Gazda trebuie sa fie recunoscatoare fata de cei care l-au onorat si i-au calcat pragul”. Chiar daca uneori cititorii vostri au opinii diferite fata de voi sau si le exprima intr-o maniera nu foarte eleganta incercati sa fiti concilianti si sa nu deschideti lupte virtuale fara nici un rost.

Happy blogging!

2 Responses to “Blogging: Știi să-ți fidelizezi vizitatorii?”

  1. Blog, Vista, Vixta si SSD | XtraVagAnT says:

    May 27th, 2008 at 2:08 pm

    […] Cateva sfaturi ce va pot fi utile in activitatea de bogging zilnic. Stii sa-ti fidelizezi vizitatorii? 2. Modificati aspectul Windows Vista cu ajutorul programului Vista Visual Master ce va permite […]

  2. 4 ani de campanii pe blogurile româneşti- Elena Cîrîc says:

    July 29th, 2011 at 5:17 pm

    […] (foto) […]

Spune-ti parerea: