Blog – promovare offline

Wednesday, April 30, 2008 8:01

Ti-ai facut blog, scrii pe el destul de des, incerci sa abordezi subiecte cat mai interesante, cu alte cuvinte depui efort pentru a face treaba calumea si cu toate astea vizitatorii sunt destul de putini la numar.

Promovarea online prin metodele binecunoscute directoare web, backlins, SEO etc este foarte utila aducand vizitatori intr-un timp relativ rapid. Cu toate astea vizitatorii blogului vostru traiesc intr-o lume reala si nu ar strica deloc putina promovare in aceasta lumea reala adica offline.


[ad#web-banner-intern]

Voi enumera cateva modalitati de promovare offline a blogului vostru.

 • Vorbiti cat mai des despre blogul vostru: Promovarea prin viu grai este una dintre cele mai eficiente metode de promovare deoarece ofera o nota foarte ridicata de incredere fata de produsul/serviciul/site-ul promovat.
 • Faceti-va carti de vizita: Realizati un set de carti de vizita pe care sa mentionati adresa blogului vostru si impartiti aceste carti de vizita cam peste tot pe unde mergeti (la conferinte, la intruniri etc). O idee mai "crazy" pe care am auzit-o este sa luati aceste carti de vizita si sa mergeti la o librarie pe raionul unde sunt carti dintr-o tema cat de cat similara cu tema blogului vostru si sa introduceti cartile de vizita intre paginile cartilor de pa raft. Nu stiu cat de mult ar putea fi aplicata aceasta tehnica la noi, dat fiind faptul ca librariile aproape au disparut dupa `89, insa poate fi un start pentru alte idei inovatoare de promovare offline.
 • [ad#web-banner-intern]

 • Mentionati adresa blogului vostru pe toate materialele pe care le listati: Chiar daca suntem in plina epoca electronica, hartica inca este suportul de baza pentru transmiterea multor informatii. In antet sau in subsolul paginilor listate este bine sa se regaseasca adresa blogului.
 • Realizati diferite gadget-uri avand inscriptionata adresa blogului vostru: Aceste gadget-uri pot varia de la pixuri, cani sau brelocuri pana la sepci sau tricouri. Puteti introduce chiar si un logo care sa va reprezinte blogul in asa maniera incat sa va faceti o anumita identitate in ochii persoanelor vizate de voi. Pentru a distribui aceste gadget-uri puteti realiza diverse concursuri pe blog unde sa le oferiti ca premii.
 • Stickere: Una dintre metodele cele mai uzuale de promovare in mediul urban sunt stickerele asa ca nu trebuie sa le pierdem din vedere nici pe acestea in procesul de promovare offline a blogului nostru. Puteti sa realizati cateva dimensiuni de stickere pe care sa le dati celor apropiati sa le ataseze pe masina, bicicleta, prin scoli si licee sau pe unde cred ei ca ar da bine. Daca nu va deranjeaza puteti sa faceti un sticker mai mare pe care sa-l puneti pe masina personala.

Sperand ca aceste metode v-au deschis calea spre noi idei de promovare a blogului in offline nu-mi ramane decat sa va urez trafic mult si de calitate.
Happy blogging!

7 Responses to “Blog – promovare offline”

 1. Blogoree bligg says:

  April 30th, 2008 at 8:06 am

  Articol tău a fost adăugat pe Bligg…

  Mulţumim. Articolul tău a fost adăugat pe Blogoree bligg! Vizitatorii tăi te pot vota la http://www.blogoree.ro/Blogosfera/Blog_promovare_offline

 2. bagamare says:

  April 30th, 2008 at 10:07 am

  si mai este si promovarea pe siteuri de social bookmarking, mai noi la romani, dar foarte cautate in america.

 3. The Blog says:

  April 30th, 2008 at 10:30 am

  Aici este vorba de promovare OFFLINE .
  Bineinteles ca la capitolul ONLINE se incadreaza si “social networks”.

 4. Andreea says:

  May 2nd, 2008 at 2:00 am

  subscriem la capitolul gadgeturi – tricouri. Tot in ideea ca un blog ar trebui promovat si offline, am lansat o campanie adresata bloggerilor care doresc sa-si faca tricouri personalizate cu blogul lor.

  Sa-l intrebam pe Blogatu’ daca are ceva rezultate pana acum:
  http://blogatu.blogspot.com/2008/04/metoda-de-promovare.html/dontfollow

 5. Stiri sportive says:

  May 4th, 2008 at 1:31 am

  wow… tare metoda cu libraria… asta chiar nu-mi trecea prin cap 😀

 6. Alin says:

  August 21st, 2008 at 8:34 pm

  interesant…chiar nu auzisem pana acum de asa ceva…:)

 7. Detector says:

  October 30th, 2009 at 7:47 pm

  Poti face vreo 3000 de fluturase si sa le imparti prin gari sau la iesirea din Mall. Bineinteles, fluturasele date doar la tineri, in nici un caz babaciunilor :). Sau iti poti inscriptiona masina (in partea din spate). Intotdeauna ideile traznite au dat roade, insa nu oricine are tupeul sa le faca. Mult succes!

Spune-ti parerea: