Arta de a scrie comentarii pe bloguri

Tuesday, June 10, 2008 23:24

Una dintre modalitatile de promovare preferate de catre bloggeri sunt comentariile facute pe blogurile pe care le citesc frecvent sau doar ocazional.
Sunt multi care au facut din aceasta strategie un adevarat job “full time” insa rezultatele intarzaie sa apara.
Comentez pe multe bloguri, scriu cateva zeci de comentarii in fiecare zi si cu toate astea am doar cateva vizite pe blogul meu“, se plang majoritatea practicantilor acestei strategii.
Scrie Comentarii pe Bloguri

Intradevar aceasta modalitate de promovare are si ea capacitatile ei fiind foarte eficienta in anumite cazuri, uneori fiind chiar o rampa de lansare catre topul blogosferei.

Esecul in aceasta strategie de promovare provine din adoptarea ei bazata pe cantitatea de comentarii si nu pe calitatea acestora.
Cu siguranta nu vei starni interesul nimanui daca posturile tale sunt alcatuite dintr-o singura linie de genul “Sunt de acord cu ce ai spus” sau “Mi se pare interesant articolul tau“.

Cele mai importante puncte pe care trebuie sa le avem in vedere cand scriem un comentariu sunt urmatoarele:
[ad#web-banner-intern]

1. Comenteaza pe blogurile cu tema asemanatoare blogului tau

“Munca” de a comenta pe toate blogurile pe care ajungeti indiferent de argument este in van si se dovedeste a fi o pierdere de timp si energie. Preferati activitatea pe bloguri ce sunt din aceeasi categorie cu al vostru pentru ca acolo veti gasi cititori interesati de aceeasi tema de discutie iar motoarele de cautare va vor oferi “trust” mai mare pentru tema pe care o tratati.

2. Comenteaza blogurile ce au trafic mare

Este clar ca atunci cand un blog este vizitat de un numar mare de persoane unele vor dori sa viziteze si blog-ul vostru daca li se pare interesant ceea ce ati scris.

3. Scrie comentarii pertinente

Unul dintre principalele atuuri pe care le puteti avea atunci cand scrieti un comentariu pe un blog este calitatea acestuia. Scrieti a obiect, incercati sa fiti cat mai informati despre subiectul pe care il tratati iar daca sunt lucruri de care nu sunteti sigur este mai bine sa nu le mentionati pentru ca afirmatiile eronate sau informatiile gresite va pot discredita definitiv in fata vizitatorilor si a celorlalti comentatori.

4. Incercati sa comentati primul

Este o lege a firii ca primul comentariu are parte de cele mai multe click-uri catre blogul personal. Asadar nu fi timid si scrie-ti primul opinia despre un anumit subiect sau pe o anumita tema de discutie.
[ad#web-banner-intern]

5. Introduceti un link in comentariu

Aceasta regula este cu fata dubla, pe de o parte un link intr-un comentariu bine documetat si la subiect poate fi o maniera buna de promovare a unui articol pe aceeasi tema insa pe de alta parte introducerea unui link in cadrul comentariului poate fi vazuta ca spam atat de catre sistemele anti-spam gen Askimet sau chiar de catre propietarul blogului.

In final vreau sa va atrag atentia ca arta de a scrie comentarii pe bloguri este la fel de complexa ca si aceea de a scrie posturi pentru propriul blog.

2 Responses to “Arta de a scrie comentarii pe bloguri”

  1. xdynx says:

    August 2nd, 2008 at 7:43 am

    Ca sa comentez primu este important sa fiu conectat la flux ( rss / feed ) ca sa imi dau seama cand a scris articol dar pana citesc eu tot articolul deja comenteaza alti care poate nu au citit tot articolul si comenteaza ceva de genu “fain, foarte bine “

  2. Criss says:

    August 10th, 2008 at 8:54 am

    Dacă tot am învățat ceva interesant de pe acest blog m-am gândit să fac și o aplicație. Sigur că faptul de a scrie primul comentariu a fost adjudecat deja. „X…. ”are dreptate, nu prea poți să faci primul comentariu dacă nu știi data de publicare. Propunerile pentru o strategie de promovare a blogurilor sunt la obiect. Le voi utiliza.

Spune-ti parerea: