Afla cine ocupa spatiul de pe hard-disk

Tuesday, October 25, 2011 12:26

spacesniffer ce fisiere ocupa spatiu pe hard disk

Nu de putine ori ne-am confruntat cu mesajele de “Low Space” din Windows indiferent de marimea hard-disk-ului de care dispunem.
Pentru a identifica ce fisiere sau foldere ocupa cel mai mult spatiu pe hard-disk va prezentam un program ce are ca scop analizarea hard-disk-ului nostru in cautare de “mancatori de spatiu”.

[ad#web-banner-intern]
Softul despre care vorbim se numeste SpaceSniffer si este compus doar dintr-un executabil astfel fiind portabil pe toate paltformele Windows moderne.
Pentru a vizualiza ocuparea spatiului pe hard-disk SpaceSniffer foloseste conceptul de “TreeMaps” creat de profesorul Ben Shneiderman inca din anii ’90.
Interfata este atractiva si usor de folosit permitand explorarea continutului directorelor in functie de marimea spatiului ocupat pe hard-disk.
De asemenea SpaceSniffer permite folosirea de filtre in functie de tipul de fisier, dimensiune sau data crearii pentru a identifica doar elementele ce ne intereseaza.
De exemplu daca dorim sa identificam cele mai mari fisiere de tip avi create in ultimele 3luni insa doar fisierele mai mari de 1G folosim urmatorul filtru: *.avi;>1Gb;<3months
Programul are posibilitatea si de exporta rapoartele de spatiu de pe hard-disk pentru a fi consultate ulterior sau pentru a le folosi in prezentari.
[ad#links-post]
Asadar, daca doriti sa aflati ce foldere si fisiere ocupa cel mai mult spatiu pe hard-disk va recomandam programul SpaceSniffer ce poate fi descarcat de aici

Tags:

Spune-ti parerea: